Masker uit gerecycleerd plastic, lokaal, recycleerbaar en anti-damp

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

cancel

BLABEL: mondmasker (gerecycleerd plastic)

Referentie: MSQ01

De MSQ01 is een door een Brusselse designer ontworpen mond-neusmasker.
Dit wordt geproduceerd met gerecycleerd plastic uit Brusselse winkelcentra.
Dit masker is niet alleen gerecycleerd, lokaal en recycleerbaar, maar ook nog eens comfortabel. Vergeleken met veel andere maskers veroorzaakt de MSQ01 ook geen aandamping van brilglazen.
Elk masker wordt verkocht met 5 filters die elk 125 keer herbruikt kunnen worden.
De filters worden geproduceerd in België en zijn COVID-19 gecertifieerd (een filtratiegehalte van 88%, wat meer is dan een klassiek chirurgisch masker).

Naar de website van het maatwerkbedrijf
Kleur (mondmasken)

De MSQ01 is een door een Brusselse designer ontworpen mond-neusmasker. Dit wordt geproduceerd met gerecycleerd plastic uit Brusselse winkelcentra. Ons masker bestaat uit één type materiaal. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen gerecycleerd is, maar ook volledig recycleerbaar.
Al onze leveranciers zijn Belgisch, behalve onze elastieken die uit het noorden van Frankrijk komen (10km over de grens). Het is dus ook lokaal en vergeleken met veel andere maskers veroorzaakt de MSQ01 ook geen aandamping van brilglazen.
Elk masker wordt verkocht met 5 filters die elk 125 keer herbruikt kunnen worden. De filters worden geproduceerd in België en zijn COVID-19 gecertifieerd (een filtratiegehalte van 88% wat in het hoog gemiddelde zit van klassieke wegwerpmaskers).
De duurzaamheid van de MSQ01 maakt er een goede investering van. Een masker van € 20 dat 625 keer gebruikt kan worden, komt neer op 0,03 cent per gebruik (een stuk goedkoper dan een klassiek wegwerpmasker).
Het lasersnijden van de filters, een deel van de opslag en de volledige handling van het product wordt uitgevoerd in de sociale werkplaats van L'Ouvroir. Hun werknemers zorgen voor het samenstellen van de maskers en de packaging. Ze knippen de elastieken en plaatsen de verschillende elementen (handleiding, maskers, elastieken en filters) in de kartonnen verpakking.

BLABEL_translucide

L’Ouvroir is een maatwerkbedrijf dat actief is sinds 1927. Het heeft als missie om een plaats in onze samenleving te bieden aan mensen met een handicap. Bij ons wordt deze rol gespeeld door lonende en betaalde arbeid.

Het project ‘Handymade in Brussels’ is dan ook ontstaan in ons maatwerkbedrijf. We zijn een confectie-atelier dat prototypes maakt, en haar diensten ‘op maat’ aaniedt aan eco-designers die hun productie willen ontwikkelen, maar ook aan bedrijven die hun afval willen herwaarderen in plaats van het te vernietigen.

Gespecialiseerd in upcycling, zijn onze realisaties voornamelijk het product van het brein van makers die actief zijn in het herwaarderen van allerlei soorten afval. Kunstenaar, ontwerper, stylist, maar vooral partners die zich bezighouden met het ontwikkelen van inclusieve synergieën, waarbij elke actor zijn identiteit en eigen vaardigheden kan benadrukken.

Meer weten over L'Ouvroir asbl

11 andere producten in dezelfde categorie: