Sleutelkastje SESAME - voormalige ontwaarders van de MIVB

Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

cancel

Sleutelkastje SESAME - MIVB

Referentie: SESAME

Onder een creative en ecologische inpuls, en om bij te dragen aan de lokale sociale en economische ontwikkeling, vindt vandaag de ontwaarder – een icoon van het Brusselse openbaar vervoer – zijn plaats in onze woonkamers als sleutelkastje.

Let op: dit product moet worden afgehaald bij het maatwerkbedrijf L'Ouvroir (Bodeghemstraat 78-82a - 1000 Brussel).

Naar de website van het maatwerkbedrijf

De eerste ontwaardingstoestellen werden in 1972 geïntroduceerd op de trams en bussen in de hoofdstad. Twee decennia later, worden ze vervangen door het beroemde “oranje bakje”. Hierdoor is het apparaat herkenbaar voor iedere gebruiker van het Brusselse openbaar vervoer. In 2016 zijn de 3.700 ontwaardingstoestellen van de MIVB vervangen door nieuwe MOBIB-toestellen. Door de wil om het afval en de grondstoffen in het Brussels Hoofdstedelijk gewest te recycleren – en terloops nieuwe, lokale jobs te creëren – krijgen de oranje bakjes een nieuw leven ingeblazen. Dit dankzij een geëngageerde en creatieve aanpak van de Designer Pierre-Emmanuel Vandeputte, die de oude toestellen een nieuwe functie geeft. Als ‘Sesame’ behouden ze hun overgangsfunctie en maken ze hun opwachting in onze woning. Een echte bewaardoos om onze sleutels, onze liefdesbrieven en ons collectief geheugen bij te houden.

SESAME

L’Ouvroir is een maatwerkbedrijf dat actief is sinds 1927. Het heeft als missie om een plaats in onze samenleving te bieden aan mensen met een handicap. Bij ons wordt deze rol gespeeld door lonende en betaalde arbeid.

Het project ‘Handymade in Brussels’ is dan ook ontstaan in ons maatwerkbedrijf. We zijn een confectie-atelier dat prototypes maakt, en haar diensten ‘op maat’ aaniedt aan eco-designers die hun productie willen ontwikkelen, maar ook aan bedrijven die hun afval willen herwaarderen in plaats van het te vernietigen.

Gespecialiseerd in upcycling, zijn onze realisaties voornamelijk het product van het brein van makers die actief zijn in het herwaarderen van allerlei soorten afval. Kunstenaar, ontwerper, stylist, maar vooral partners die zich bezighouden met het ontwikkelen van inclusieve synergieën, waarbij elke actor zijn identiteit en eigen vaardigheden kan benadrukken.

Meer weten over L'Ouvroir asbl

13 andere producten in dezelfde categorie: